Zorg altijd voor een professionele redacteur

Redactie is noodzakelijk

Je manuscript is af! Gefeliciteerd! Maar er staan fouten in. Ook bij jou. Geen enkel manuscript (zelfs niet dat van de allerbeste auteur) kan zonder de kritische blik van een professionele redacteur. Laat daarom je manuscript goed verzorgen voordat je het manuscript naar de uitgever of drukker stuurt.

Geen concessies

Veel auteurs zien op tegen het investeren in professionele manuscriptredactie. En dat is jammer. In een markt waarin steeds minder boeken verkocht worden, is het van belang geen concessies te doen aan de kwaliteit van je werk en is de kritische blik van een professional geen overbodige luxe.

Jij ziet je eigen fouten niet

Bovendien kunnen lezers het als storend ervaren als er in jouw boek taalfouten staan, zinnen niet lekker lopen of andere slordigheden de aandacht afleiden van jouw verhaal. En dat is natuurlijk zonde!

Neem tips ter harte

Laat allereerst iemand met een frisse blik naar je manuscript kijken.

Jij ziet je eigen fouten niet, en misschien na maanden schrijven al helemaal niet meer. Neem de tips die je krijgt ter harte en zoek daarna een professionele redacteur.

Mijnboekproject.nl kan je hier mee helpen. Wij kennen de mensen die jouw manuscript helemaal in orde kunnen maken en hebben hier ervaring mee. Wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op.

Pas als je je boek helemaal hebt laten redigeren, stuur je het op naar een uitgever. Bij ons mag je het ook eerder opsturen. Zoals gezegd: wij kunnen je helpen met het hele proces. Dus ook met de tekstredactie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *