Ben je ook zo benieuwd of je manuscript uitgeefbaar is? Wij ook!

Benieuwd of je manuscript uitgeefbaar is?

Als je maanden, of misschien wel jaren, hebt zitten schrijven aan je manuscript wil je het natuurlijk het liefst uitgegeven hebben. Maar hoe pak je dat aan? Natuurlijk kun je een boek uit je kast pakken en de uitgeverij die het boek heeft uitgegeven gewoon benaderen. Maar de kans dat ze meteen interesse hebben in jouw werk is niet zo groot. Zeker als je nog niet zo bekend bent of nog niet eerder een succesvol boek hebt geschreven is de kans klein dat een uitgeverij meteen zal toehappen.

Mogelijkheden te over

Natuurlijk zijn er dan nog tal van mogelijkheden! Je maakt meer kans bij uitgeverijen die doen aan Printing On Demand (POD). Dit houdt in dat er geen grote oplage van je boek komt, maar dat er bij elke bestelling keurig een exemplaar wordt uitgeprint. Dit wil niet zeggen dat de kwaliteit van je boek minder goed is.

Maar waar begin je? Er zijn een aantal grote partijen in Nederland die in POD doen. Je stuurt hen je manuscript en de kans is groot dat je boek over een paar maanden verkrijgbaar is. Maar er kleven ook wat nadelen aan. Deze uitgeverijen willen (natuurlijk) heel veel boeken verkopen. Zij verwachten van jou een lijst met tientallen mailadressen om een eenmalige promotiemail te sturen, maar eigenlijk blijft het daar ook bij.

Begeleiding

Dan zijn er nog de kleinere partijen. Zij zullen je beter begeleiden. In principe zal ook bij hen, net als bij de grote uitgeverijen, de kwaliteit van je boek uitstekend zijn. De meesten zullen zich meer inspannen om je boek te promoten en er voor te zorgen dat je boek in jouw omgeving onder de aandacht gebracht wordt. Kortom: een uitstekende optie.

“Zij verwachten van jou een lijst met tientallen mailadressen om een eenmalige promotiemail te sturen, maar eigenlijk blijft het daar ook bij.”

Als je op internet kijkt, zul je zien dat er tientallen kleine uitgeverijen zijn die jou op deze manier kunnen helpen. Mijnboekproject.nl is er één van. Wij kijken echter nog iets verder. Wij zoeken naar de beste manier om jouw boek uit te geven. Daarbij kijken we niet alleen naar het manuscript, maar ook naar jou als persoon. Wij bieden zelfs de mogelijkheid aan om je te helpen bij uitgeven in eigen beheer.

Nieuwsgierig

Eigenlijk zijn wij heel benieuwd naar jouw manuscript. We willen weten of we het uit kunnen geven, of we er achter staan en of we er in geloven. Want dat is ook nog een belangrijk detail: wij geven niet massaal uit. Alleen de auteurs en manuscripten waar we in geloven willen wij helpen om tot een mooi boek te komen. Ben jij degene die bij ons past en benieuwd of jouw manuscript uitgeefbaar is? Wij ook!

Mail naar info@mijnboekproject.nl voor meer informatie of stuur meteen je manuscript op. We lezen dan ook graag iets over jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *